Článek
Postup
01.
Nejprve zapněte troubu na 180 stupňů Celsia a oddělte žloutky od bílků. Ze všech 7 bílků pak vyšlehejte ve velké míse tuhý sníh (aby lépe držel, můžete přidat špetičku soli). Do něj pak postupně zašlehejte krupicový cukr, 7 žloutků, kakao a namleté loupané mandle. Když máte hotovou pevnou hmotu, zašlehejte do ní ještě 1 dl silné černé kávy.
02.
Hotové řídké těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem, rovnoměrně ho rozprostřete po celé ploše a dejte na asi 12–15 minut upéct.
03.
Mezitím si připravte krém. Měkké, povolené máslo rozšlehejte a postupně do něj přidejte moučkový cukr, 3 žloutky a kakao nebo nad parou (či v mikrovlnce) rozpuštěnou čokoládu – s tou je to lepší. Nakonec do krému postupně zašlehejte černou kávu. V případě, že se vám krém srazí, stačí jej mírně zahřát a krém se opět spojí dohladka.
04.
Upečený plát těsta nechte vychladnout, rozkrojte ho podélně na polovinu, jednu z nich namažte vrstvou krému a přiklopte druhou polovinou. Vršek případně namažte zbývajícím krémem a ozdobte mandlovými lupínky nebo nastrouhanou čokoládou.
05.
Dezert opatrně nakrájejte na 10 porcí.