Článek
Postup
01.
Do misky vložte mleté maso, ochuťte jej solí, pepřem a majoránkou, rozklepněte do něj vajíčko a ze všeho umíchejte hladké těsto. Podle potřeby přidejte také hrst strouhanky, ta ale nemusí být.
02.
Sýr (např. obyčejný eidam) a uzené maso nakrájejte na malé kousky.
03.
Z masového těsta tvořte na dlani placičky, na které dejte vždy trochu sýra a uzeného. Pak z placičky zabalte kouli a karbanátek je skoro hotový!
04.
V misce si rozšlehejte dvě vajíčka a do druhé nasypte strouhanku. Jednotlivé karbanátky ve vajíčku a následně i ve strouhance pečlivě obalte. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
05.
Plněné karbanátky podávejte s bramborami či bramborovou kaší, určitě by se hodil i zeleninový salát!