Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Krása se skrývá v jednoduchosti a tímto pravidlem se řídí i tahle jemná pomazánka z řepy, které ten pravý říz dodává trocha křenu. Dáte si?

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g červené řepy
  • 75 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 lžíce smetanového křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Červenou řepu oškrábejte, nakrájejte na větší kostky a uvařte doměkka. Sceďte a nechte zcela vychladnout.

02.

Řepu nastrouhejte, případně rozmixujte – záleží, jak moc hustou pomazánku chcete mít. Čím řidší bude, tím více se hodí i jako dip. Smíchejte se zbylými ingrediencemi a podle potřeby dochuťte. Nejlépe chutná na tmavém pečivu.

Milujete červenou řepu stejně jako my, nebo je u vás doma na indexu?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie1 758,88 kJ
Bílkoviny9,98 g
Tuky24,17 g
Sacharidy39,61 g
Sůl4,25 g
SAFA14,62 g
Vláknina9,06 g
Cukry33,95 g
Související témata:

Načítám