Článek
Postup
01.
Na pečení použijte zralé, ale spíš pevnější kusy. Broskve překrojte na poloviny a oloupejte slupku. Máslo nechte rozpustit. Broskve vyskládejte do pekáčku, přidejte tymián a přelijte je máslem.
02.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Broskve pečte do chvíle než na povrchu trochu zezlátnou. Mezitím připravte oříškový karamel.
03.
Do pánve nasypte cukr a postupně ho zahřívejte. Když vznikne zlatavý karamel, nasypte do něj ořechy, promíchejte a směs ihned přelijte na rovnou plochu vyloženou kouskem alobalu. Během chvilky ztuhne.
04.
Ztuhlý karamel nasekejte na kousky. Přidejte ho na opečené broskve. Podávejte samotné nebo s vanilkovou zmrzlinou či zakysanou smetanou.
A tady je o něco složitější, zato luxusní makovo-meruňkový moučník.