Článek
Postup
01.
hladkou mouku prosajte na vál a zapracujte do ní moučkový a vanilkový cukr, tuk, 2 žloutky a kůru z 1/2 citronu (pokud používáte sušenou, stačí jí asi 1/2 lžičky). Těsto zabalte do sáčku a dejte uležet asi na 30 minut do lednice. Odpočinuté těsto rozválejte na plát tenký asi 3 mm, vykrájejte středně velká srdíčka a pečte je asi 12 minut dorůžova v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
02.
Polovinu upečených srdíček potřete meruňkovou marmeládou. Pokud budete cukroví plnit cukrářskou zdobičkou, což práci výrazně zrychlí, zjednoduší a i cukroví je potom hezčí na pohled, vyberte si určitě marmeládu bez kousků! Pak potřené cukroví přiklopte druhou polovinou upečených srdíček a nechte v chladu ztuhnout.
03.
V malém kastrolku rozpusťte čokoládu a kousek tuku. Ideální je dělat to v parní lázni, aby se čokoláda nepřipálila. Různobarevné želé bonbony nakrájejte na malé kousky. Ztuhlá poslepovaná srdíčka opatrně máčejte v čokoládové polevě a zdobte barevnými kousky želé. Hotovo!