Hlavní obsah
3,3
(48)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už hledáte recept na narozeninový dort nebo buchtu k odpolední kávě, tady jste na správném místě. Tahle anglická klasika patří mezi osvědčené recepty už celé generace.

45 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Těsto
  • 250 g másla
  • 4 ks vejce
  • 85 g vlašských ořechů
  • 280 g hladké mouky
  • 8 lžic kávy espresso
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 280 g cukru krupice
Krém
  • 125 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 4 lžíce kávy espresso
K dokončení
  • 10 ks vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Vyndejte si vejce z chladničky, aby získala pokojovou teplotu. Troubu zapněte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem, na ráfku bude lépe držet, pokud jej nejdřív potřete kouskem másla. Na uvedené množství můžete použít i menší pekáček.

02.

Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do vysoké hladké pěny. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce o pokojové teplotě. Mleté ořechy promíchejte s moukou a práškem do pečiva. Tuto směs střídavě s kávou vmíchejte do vyšlehaného másla. Těsto nalijte do formy a pečte asi 35 minut dozlatova.

03.

Mezitím připravte krém. Měkké máslo vyšlehejte s prosátým moučkovým cukrem a kávou dohladka.

04.

Upečený korpus nechte zchladnout a uprostřed jej prokrojte. Promažte částí krému, přiklopte a po celé ploše potřete zbylým krémem. Ozdobte polovinami vlašských ořechů.

Vyrábíte nějaký podobný dezert s chutí ořechů a kávy? Podělíte se s námi o recept?

Související témata:

Načítám