Článek
Postup
01.
Vyndejte si vejce z chladničky, aby získala pokojovou teplotu. Troubu zapněte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem, na ráfku bude lépe držet, pokud jej nejdřív potřete kouskem másla. Na uvedené množství můžete použít i menší pekáček.
02.
Měkké máslo vyšlehejte s cukrem do vysoké hladké pěny. Pak jedno po druhém zašlehejte vejce o pokojové teplotě. Mleté ořechy promíchejte s moukou a práškem do pečiva. Tuto směs střídavě s kávou vmíchejte do vyšlehaného másla. Těsto nalijte do formy a pečte asi 35 minut dozlatova.
03.
Mezitím připravte krém. Měkké máslo vyšlehejte s prosátým moučkovým cukrem a kávou dohladka.
04.
Upečený korpus nechte zchladnout a uprostřed jej prokrojte. Promažte částí krému, přiklopte a po celé ploše potřete zbylým krémem. Ozdobte polovinami vlašských ořechů.
Vyrábíte nějaký podobný dezert s chutí ořechů a kávy? Podělíte se s námi o recept?