Článek
Postup
01.
Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě na skus. Vařte jej nezakrytý poklicí – jedině tak budou moci sirné látky unikat a pokrm nebude tolik nadýmat. Uvařený květák slijte a rozmačkejte šťouchadlem na brambory.
02.
Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky dejte spolu s kořením a jemně nasekanou pažitkou ke květáku a promíchejte. Lehce vmíchejte i strouhanku, a když začne být těsto příliš tuhé, opatrně přidejte sníh z bílků.
KVĚTÁK JE KRÁL LETNÍ KUCHYNĚ
03.
Na pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje. Lžící do ní vložte hromádku květákového těsta a rozetřete na placku. Osmažte z obou stran dozlatova a podávejte s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Jaké květákové jídlo vede u vás doma? Zkusili jste nákyp s kozím sýrem?