Článek
Postup
01.
Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto a dejte ho do lednice na dvě hodiny odpočinout. Poté ho vyválejte na tenký plát (asi 3 mm) a vykrajujte z něj plná srdíčka.
02.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 6 minut (dozlatova, ale pozor, abyste je nespálili). V tomto případě méně znamená více. Když máte upečeno, připravte si krém.
03.
Smíchejte mléko s rozmíchanou moukou (nebo škrobovou moučkou) a přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty a hustou kaši nechte zcela vychladnout. Kaši vyšlehejte s máslem a cukrem a zdobičkou plňte na srdíčka.
04.
Přiklopte druhým srdíčkem, polijte kapkou čokolády a dozdobte lískovým oříškem. Nechte několik dní ještě uležet a podávejte.