Článek
Jak připravit dokonalou bábovku? Máme pro vás několik léty a hospodyňkami prověřených rad. Základem jsou vždy kvalitní suroviny. Na vymazání formy používejte olej nebo stoprocentní tuk. Máslo se při pečení snadno přepaluje. Obecně při pečení platí, že v první třetině času pečení neotvírejte troubu. Moučník by se mohl zdrcnout a budete mít po dobrotě.
Po upečení nechte bábovku krátce vychladnout, pak utěrku namočte do studené vody, formu zabalte a bábovku vyklopte na mřížku, na které ji nechte vychladnout. Pokud přidáváte do těsta ovoce, snadno se stane, že vám propadne až na dno formy. V takovém případě ovoce před použitím promíchejte s trochou hladké mouky a bude držet tam, kde ho potřebujete mít.
Jaká bábovková forma se vám osvědčila nejvíc? Peče se vám lépe v silikonové, teflonové nebo dáváte přednost té po babičce, která je sice celá obouchaná, ale voní vzpomínkami?