Hlavní obsah

Květák: V těchto 3 jídlech si ho zamilujete!

Foto: Greta Blumajerová

I z květáku se dají připravit skvělá a nápaditá jídlaFoto: Greta Blumajerová

Jako jedna z první jarní zeleniny je každoročně na pultech květák. Pokud se vám už okoukalo dělat pořád dokola jen polévku, smažený květák nebo „mozeček“, máme pro vás dnes tři skvělé tipy na trochu netradiční, a přesto vynikající pochoutky!

Článek

Loni na jaře jsme zkoušeli květákové ragú, těstoviny s květákem a gorgonzolou a zadělávaný květák (recepty najdete v tomto Souboji receptů), letos jsme pro vás nachystali další tři nápady, jak tuhle lahodnou a zdravou zeleninu využít. Vyzkoušejte, a nebudete litovat!

Pro začátek máme ještě jeden tip: Květák vařte bez přiklopené poklice, aby mohly unikat sloučeniny síry. Vařený bez poklice pak prý tolik nenadýmá.

Jaká netradiční jídla z květáku děláte vy? Napište nám do diskuse pod článkem! 

Související témata:

Načítám