Článek
Postup
01.
Nejdříve si připravte marinádu: polovinu jogurtu smíchejte se vším kořením. Kuřecí stehna (nebo na kousky nakrájené kuřecí řízky) promíchejte s marinádou a nechte asi hodinu odležet. Šafrán zalijte dvěma lžicemi horké vody a nechte také odležet.
02.
Cibule nakrájejte na půlkolečka a pozvolna osmažte v dostatečné vrstvě oleje dozlatova. Pak cibuli vyndejte, olej ale nevylévejte. Asi tři lžíce ho rozpalte a zlehka na něm osmahněte kuře. Přidejte garam masalu zbytek jogurtu, cibuli a ještě asi 15 minut nechte prohřívat v pánvi.
03.
Rýži zalijte přibližně dvojnásobkem jejího objemu vody a přidejte všechno koření a trochu soli. Přiveďte k varu a asi pět minut povařte. Pak ji slijte. Troubu zapněte na 180 °C. Zhruba 2/3 předvařené rýže vložte do hrnce, který lze použít v troubě. Na ni dejte předsmažené kuře, zelené chilli papričky, na plátky nakrájený citron, koriandr a mátu. Vrch přikryjte zbytkem rýže, přelijte šafránovou vodou a pokapejte rozpuštěným máslem. Přikryjte poklicí a asi pět minut nechte na plotně. Pak hrnec (už bez poklice) vložte do trouby a nechte 15 minut zapéct. Před podáváním lehce promíchejte.
Vyděsilo vás množství surovin? Nebojte se – většina je jen koření.