Článek
Postup
01.
Krky omyjte a ve velkém hrnci zalejte spolu s celou oloupanou cibulí, mrkví, česnekem, řapíkatým celerem (nebo jinou zeleninou vhodnou na vývar) litrem a půl vody. Přidejte lžičku soli, pepř, bobkové listy, nové koření a povařte asi 2 hodiny do změknutí.
02.
Vývar sceďte, zeleninu a koření vyhoďte, a až krky trochu vychladnou, oberte z nich maso.
03.
Cibuli nakrájejte a nechte spolu s kostičkami zelené i červené papriky změknout na másle. Trochu osolte, přidejte krémový sýr a míchejte, až se rozpustí. Zalejte vývarem, vmíchejte maso a kukuřici, opepřete a nechte chvíli prohřát.
Polévku můžete zahustit i klasickou jíškou, ale krémový sýr dodá smetanovou chuť, není tak těžký a polévku také trochu zahustí.