Článek
Postup
01.
Krupičku zalijte mlékem a nechte asi 20 minut odležet. Mezitím připravte švestkovou omáčku.
02.
Vypeckované švestky nakrájejte na čtvrtiny. V hluboké pánvi rozehřejte kousek másla, přidejte švestky a nechte lehce osmahnout. Pak podlijte vínem, přidejte koření a poduste. Švestky by se měly téměř rozpadnout a omáčka lehce zhoustnout.
03.
Ke krupičce přidejte cukr, sůl a vanilku a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte asi 10 minut, podle potřeby můžete trochu mléka přidat.
04.
Do hotové, jemné, hladké krupičné kaše vmíchejte máslo, mandle a žloutek. Kaše tím zjemní a díky mandlím získá i jemně křupavou strukturu.
05.
Horkou kaši rozdělte do misek, ozdobte švestkovou omáčkou a můžete ihned podávat.