Článek
Postup
01.
Vejce vyklepněte do mísy, přidejte cukr a šlehejte do světlé a nadýchané pěny. Množství cukru můžete případně upravit podle chuti (myslete na to, že kokosová mouka bude jemně nasládlá).
02.
Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokosovou mouku, rozpuštěné máslo a kefír. Vše důkladně prošlehejte a pak vmíchejte do těsta nahrubo nasekanou čokoládu.
03.
Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte mletým kokosem. Nalejte do ní těsto a formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Bábovku pečte 45 až 50 minut.
04.
Po upečení ji nechte chvilku stát, pak ji zabalte do utěrky namočené ve studené vodě a vyklopte na rovnou podložku.
05.
Poleva je jednoduchá. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni, přidejte k ní máslo a míchejte, dokud se obě suroviny nespojí. Hotovou polevou pak bábovku přelejte.
Tip: Můžete ji dozdobit mletým kokosem nebo mrazem sušenými malinami.
Jste bábovkoví? Pak musíte vyzkoušet ještě hrníčkovou jahodovou bábovku s kysanou smetanou nebo perníkovou bábovku s vaječňákovou polevou.