Hlavní obsah
3,0
(33)
Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Foto: Goskova Tatiana, Shutterstock.com

Nápadů na pomazánky na domácí party není nikdy dost a játrová paštika by mezi nimi nikdy neměla chybět. Je hotová za chviličku a pochutnají si opravdu všichni.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g kuřecích jater
  • 50 g másla
  • 1/2 ks cibule
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 30 ml calvadosu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí játra odblaňte, máslo nechte úplně změknout, cibuli nakrájejte najemno. Játra osmahněte na části másla dorůžova. Pak je vyjměte a dejte do mixéru.

02.

Ve výpeku lehce osmahněte cibuli. Přidejte tymián a nechte rozvonět. Podlijte calvadosem a nechte tekutinu zredukovat. Dejte do mixéru k játrům a rozmixujte dohladka. Vmíchejte měkké máslo, ať má paštika tu správnou konzistenci, osolte a opepřete. Paštiku pak přendejte do hezké nádoby a dejte vychladit. Podávat můžete na jakémkoliv pečivu, je skvělá i na slaných krekrech nebo opečených toastech.

Vyzkoušíte tuto jednoduchou lahodnou pomazánku?

Načítám