Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Uznáváme, že jeden z nejlepších způsobů, jak si pochutnat na jahodách, je prostě rozmačkat je s cukrem a přidat šlehačku. Co takhle ale vyzkoušet něco nového? Jahody se sirupem jsou ideální sladkou tečkou.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g čerstvých jahod
  • 50 g cukru
  • 100 ml vody
  • 2 lžíce ovocného likéru
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 4 snítky čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Nejprve si nachystejte 4 malé skleničky – stačí třeba whiskovky. Cukr rozpusťte ve vodě a přimíchejte ovocný likér.

02.

Jahody nakrájejte na menší kousky, vložte je do skleniček a zalijte sirupem. Jahody v něm můžete klidně nechat nějakou dobu odležet, aby se spojily chutě.

03.

Nakonec těsně před podáváním do každé sklenky přidejte kopeček vanilkové zmrzliny a ozdobte lístečkem máty.

Jako další jahodový moučník pro vás máme linecký koláč z čerstvých jahod.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie3 071 kJ
Bílkoviny10,92 g
Tuky18,48 g
Sacharidy132,19 g
Sůl0,81 g
SAFA11,09 g
Vláknina8,64 g
Cukry114,65 g
Související témata:

Načítám