Článek
Postup
01.
Oloupané hrušky zbavte jádřinců, nakrájejte na malé kousky, podlijte troškou vody a přidejte malou lžičku mleté skořice nebo tyčinku skořice vcelku. Tohle všechno pak uvařte doměkka.
02.
Na pánev nalijte trochu olivového oleje, a když se rozpálí, vložte do něj najemno nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájené papriky, lžíci nasekaného tymiánu, malou hrst nasekaného rozmarýnu, sůl, pepř, trošku chilli a nechte pěkně zavonět. Nasypte do toho scezené vydušené hrušky a poprašte kurkumou nebo kari.
03.
Vše pořádně promíchejte, napěchujte do zavařovací sklenice, zalijte olivovým olejem a nechte v lednici aspoň týden uležet. Skvěle se hodí zastudena k pečenému a grilovanému masu.
A jak zpracováváte úrodu hrušek vy? Už jste zkoušeli hrušky vařené v kořeněném víně?