Článek
Postup
01.
Všechny ingredience na marinádu promíchejte. Roštěnou nakrájejte na nudličky, smíchejte s marinádou a nechte asi 10 minut odležet. Mezitím začněte s přípravou nudlí podle návodu na obalu, obvykle je potřeba je asi na 10 minut namočit do vlažné vody a pak ve vroucí vodě uvařit doměkka.
02.
Ve wok pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejlépe arašídového, který dobře snáší vysoké teploty. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, česnek na tenké plátky a jarní cibulky na asi 4 cm dlouhé kousky (bílou část překroje podélně napůl). Smíchejte ingredience na omáčku, sezamový olej je nejlepší ten z praženého sezamu. Na rozpáleném oleji zprudka orestujte maso dozlatova – mělo by být skoro hotové. Pak ho vyjměte z pánve, do výpeku přidejte ještě kapku oleje a vhoďte cibuli, česnek a jarní cibulku. Nechte lehce zesklovatět, jen aby se zelenina rozvoněla. Vraťte zpět maso i se šťávou, kterou pustilo, a zalijte marinádou. Jen velmi krátce nechte prohřát a stáhněte z plotny.
03.
V malé pánvi nasucho opražte sezamové semínko a mírně jen podrťte v hmoždíři, aby se rozvonělo. Rýžové nudle podávejte s masovou směsí a posypané sezamovým semínkem. K podávání by neměl chybět ani čerstvý koriandr.
Pokud máte rádi ostřejší chutě, nebojte se na závěr vmíchat i trochu čerstvého chilli.