Hlavní obsah
3,5
(102)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Mezitím, co budete grilovat maso, můžete si za pár chvilek připravit tuto přílohu. Skvěle poslouží i samostatná jako lehká večeře. Další tip, jak zpracovat úrodu cuket, je tu!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks cukety
  • 50 g balkánského sýru
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Omytou cuketu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a přendejte je do misky. 

02.

Do misky s cuketou předejte římský kmín, olivový olej a zamíchejte.

03.

Na rozpálenou mřížku grilu nebo grilovací pánev rozložte plátky cuket (zbylý olej nevylévejte), opečte je z obou stran a osolte je.

04.

Do zbylého oleje přidejte trošku citronové šťávy, pepř a půlku nadrceného stroužku česneku. Dobře zamíchejte. Můžete přidat trošku olivového oleje. 

05.

Grilované cukety smíchejte s ochuceným olejem a nasekanou petrželkou. Nakonec každou porci posypejte nadroleným balkánským sýrem. 

Foto: Svatava Vašková

Místo balkánského sýru můžete použít luxusnější fetuFoto: Svatava Vašková

A jestli jich máte pořád hodně, ale už jste se jich přejedli, můžete si cukety zavařit na zimu. 

Načítám