Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte všechny suroviny: plátky sýra překrojte na trojúhelníčky, olivy nakrájejte na kolečka, zeleninu na salátové kousky, případně nasekejte taky čerstvé bylinky a mozzarellu nakrájejte na kolečka.
02.
Tortilly pomocí lžíce potřete rajčatovou salsou. Na potřenou tortillu pak nastříkejte kapku olivového oleje a naskládejte připravené suroviny. Čím budete tortilly plnit, záleží jen na vás, nikdy by ale neměl chybět aspoň kousek sýra! Připravenou tortillu zlehka opepřete, případně i osolte a překlopte napůl.
03.
V dnešní době už má ledaskdo doma zapékací gril, postačí vám ale i grilovací pánev a závaží na maso. Pánev rozehřejte, případně ji potřete kapkou olivového oleje, a položte na ni připravené tortilly, které zatěžte – ideální je závaží na steaky. Gril tortilly opeče rovnou z obou stran, na pánvi je potřeba je asi po minutě otočit.
04.
Mezitím si připravte salát – nakrájenou zeleninu jednoduše promíchejte s trochou olivového oleje a balzamika a případně i ten zlehka opepřete a osolte. Bílý jogurt smíchejte s bylinkami a solí, a dip máte hotový!
05.
Propečenou tortillu rozkrojte na poloviny a podávejte ještě horkou se salátem a ochuceným dipem.