Článek
Postup
01.
Máslo i sádlo nechte změknout při pokojové teplotě. K povolenému tuku přidejte cukr, najemno mleté ořechy a vejce a vypracujte základ těsta. Přidejte šťávu z citronu, mouku a rukama několik minut zpracovávejte tak, aby vám vzniklo zcela hladké a tvárné těsto.
02.
To napěchujte do zdobicí tuby nebo strojku.
03.
Tubou s nástavcem ve tvaru hvězdy vytláčejte delší „hady“, které nožem rozdělte na asi osmicentimetrové kousky. Ty stáčejte do kolečka, aby vám vzniknul věneček, prstem zahlaďte spojené konce a přendávejte věnečky na plec s pečicím papírem. Pečte při 180 stupních 12 až 15 minut.
04.
Hotové Roštinské cukroví zdobte rozpuštěnou čokoládovou polevou, nechte zchladnout a máte hotovo!