Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Léty osvědčený recept od prababičky. Spolu s receptem k nám do redakce dorazila i sympatická Markéta a naštěstí se s ním nepřišla jen pochlubit, ale také se o něj podělit.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 30 × 38 cm
  • 50 g mléčné čokolády
  • 1 ks citronové šťávy
  • 2 ks vejce
  • 750 g hladké mouky
  • 250 g ořechů
  • 250 g cukru krupice
  • 250 g sádla
  • 250 g másla
Článek

Postup

01.

Máslo i sádlo nechte změknout při pokojové teplotě. K povolenému tuku přidejte cukr, najemno mleté ořechy a vejce a vypracujte základ těsta. Přidejte šťávu z citronu, mouku a rukama několik minut zpracovávejte tak, aby vám vzniklo zcela hladké a tvárné těsto.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

02.

To napěchujte do zdobicí tuby nebo strojku.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

03.

Tubou s nástavcem ve tvaru hvězdy vytláčejte delší „hady“, které nožem rozdělte na asi osmicentimetrové kousky. Ty stáčejte do kolečka, aby vám vzniknul věneček, prstem zahlaďte spojené konce a přendávejte věnečky na plec s pečicím papírem. Pečte při 180 stupních 12 až 15 minut.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

04.

Hotové Roštinské cukroví zdobte rozpuštěnou čokoládovou polevou, nechte zchladnout a máte hotovo!

Související témata:

Načítám