Článek
Jaká kouzla se dají udělat s trochou piškotů, ořechů a panákem rumu? To budete koukat! Ze všeho můžete připravit třeba nápadité vánoční rumové špičky. Za hodinu máte umícháno, nazdobeno a uloženo v krabici. Jste připraveni? Jdeme na to!
Potřebujete:100 g cukru moučka, 100 g sušeného mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 400 ml vody, 4 lžíce rumu, 250 g vlašských ořechů, 300 g dětských piškotů, 1 balení piškotů navíc, 200 g čokolády na vaření, 2 lžíce 100% rostlinného ztuženého tuku.
Do hrnce nalijte vodu asi do poloviny a přiveďte ji k varu. Do vodní lázně vložte další hrnec, ve kterém smíchejte cukr, sušené mléko, vanilkový cukr, rum a 400 ml vody. Kdo má rád více rumu, ať si nedělá starosti, když se mu ruka trochu utrhne. Zde platí, že více znamená lépe:o). Vše dobře promíchejte a zahřejte asi na padesát stupňů Celsia, aby se sušené mléko rozpustilo a nebyly v náplni hrudky.
Ořechy a 300 g piškotů společně rozemelte na prášek (nebo rozmixujte na vysoké otáčky). Promíchejte s mléčnou směsí z vodní lázně, a to buď vařečkou, nebo klidně rukama. Pokud bude náplň příliš řídká a nebude držet, přidejte ještě mleté ořechy nebo piškoty.
Ořechovou směsí naplňte zdobičku a na piškoty po jednom stříkejte malé špičky. „Jde to trochu ztuha, ale z druhé strany se pak nemusíte bát, že by vám krém z piškotů padal. Drží perfektně,“ libovala si při (ne)pečení Andrea.
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s tukem a v ní následně každou špičku namáčejte těsně po piškot. Pokládejte stranou na pečicí papír, nechte chvíli ztuhnout a prakticky už máte hotovo. Jen přendat cukroví do krabice!
I na zítra pro vás máme připravené speciální mlsání! Do redakce k nám totiž přijede Eva, která se už odmalička „pere“ s bezlepkovou dietou. Co společně upečeme? Nechte se překvapit a přijďte – seriál Česko peče cukroví s ProŽeny.cz pokračuje i v úterý – tedy v případě, že vás dneska neodnesou čerti...
A ještě jeden tip na závěr: vyhrajte se sponzorem našeho pečení společností Delta poukázku na nákup módy v hodnotě 10 000 korun! Soutěžit můžete ZDE!