Článek
Postup
01.
Karamelové mléko smíchejte s mletými nebo drcenými piškoty (poslouží ruční mixér nebo váleček), přidejte umleté ořechy, máslo změklé na pokojovou teplotu a rum. Rukama vypracujte těsto, které následně nechte v lednici asi půl hodiny ztuhnout.
02.
Ve vodní páře rozehřejte bílou čokoládu s tukem a připravte si ji na pracovní desku vedle misky se strouhaným kokosem. Z chladného těsta tvarujte v dlaních kuličky o průměru dva centimetry, do kterých nezapomeňte schovávat celé lískové oříšky.
03.
Uválená kulička pak putuje do bílé čokolády, tam je třeba ji rychle obalit, než by se rozpustilo máslo, a následuje už jen „obalovačka" v kokosu. Kuličky nechte minimálně jeden den uležet, a pak je můžete s klidným srdcem a spokojeným úsměvem sníst.