Článek
Postup
01.
Brambory nakrájejte na tenké plátky a na dvě minuty je vhoďte do horké vody. Pak je vyjměte a zatím odložte stranou. Troubu zapněte na 200 stupňů.
02.
V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej, vložte do něj mleté maso a restujte, dokud nepřestane hrudkovatět. Osolte, opepřete, přidejte rajčata, skořici, nové koření a protlak. Promíchejte a nechte na mírném ohni dusit. Lilek nakrájejte na plátky, přepulte je a zlehka osolte (až se vypotí, tekutinu otřete).
03.
V jiné pánvi rozehřejte máslo, zaprašte hladkou moukou a usmažte světlou jíšku. Když začne zlátnout, podlijte ji mlékem, přidejte bobkový list a metličkou rozmíchejte dohladka. Vzniklý bešamel asi deset minut provařte. Pak vyjměte bobkový list a dochuťte špetkou muškátového oříšku.
04.
Pekáček vytřete trochou olivového oleje. Dno vyložte vrstvou brambor, na ně rozprostřete polovinu masového ragú, polovinu připraveného lilku a třetinou bešamelu. Pak přikryjte další vrstvou brambor, masa, lilku a bešamelu, navrch přijde už jen zbytek brambor a bešamel. Osolte, opepřete a 30 minut zapečte dozlatova.
Dáte si musaku s námi?