Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Z jemné bílé omáčky- bešamelu se dají připravit hotové zázraky: houbovka, zapečené těstoviny nebo vynikající koprovka. Taky ji tak milujete?

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • 3 lžíce octa 8%
  • 2 lžíce cukru
  • 100 ml smetany
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka muškátového květu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
Článek

Postup

01.

Máslo nechte rozpustit v hrnci, přisypte mouku a krátce orestujte. Poté zalijte mlékem a důkladně rozšlehejte. Přidejte muškátový květ, sůl a krátce povařte. Ocet svařte s cukrem v malém rendlíku, přidejte do bešamelu a nechte povařit cca 10 minut.

02.

Poté přidejte nasekaný kopr, smetanu a krátce prohřejte. Takto připravenou omáčku můžete ještě dochutit podle nálady. Koprovku podávejte se zastřeným vejcem a houskovým knedlíkem.

Načítám