Hlavní obsah
3,4
(44)
Foto: Arkadiusz Fajer, Shutterstock.com

Foto: Arkadiusz Fajer, Shutterstock.com

Není nad poctivou zelňačku! Ta vás nasytí a zahřeje a jindy třeba zase vytáhne z kocoviny. Dnes pro vás máme další z receptů, kterému nejde odolat, vyzkoušet ji je snad povinnost!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 litry
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 ks paprikové klobásy
  • 300 g uzené krkovice
  • 1 hrst sušených hub
  • 1 hrst sušených švestek
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček celého černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Sušené houby zalijte vodou a nechte je asi 10 minut máčet, aby změkly. Do většího hrnce nalijte asi 2 litry vody a do ní vložte kysané zelí i s vodou. Někdo má polévku radši méně kyselou, v tom případ samozřejmě doporučujeme vodu ze zelí nejdřív slít, ale není to pak prostě úplně ono :-).

02.

Přidejte celé klobásy, uzené maso, koření, prolisovaný česnek a švestky rozkrojené na poloviny a vše vařte asi 15 minut doměkka. Na závěr přidejte namočené houby a ještě je provařte, dokud nebudou hotové.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

Z hotové polévky vyjměte klobásy a maso, oboje nakrájejte na větší kousky a vraťte zpět do polévky. Polévku podávejte promíchanou se sladkou smetanou.

Související témata:

Načítám