Článek
Postup
01.
Máslo dejte povolit na teplé místo a troubu zapněte na 180 stupňů Celsia. Změklé máslo utřete metlou nebo ručním šlehačem do pěny a postupně do něj zapracovávejte cukr, podle chuti můžete přidat i 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Postupně zašlehejte všechna vejce.
02.
Když je hmota krásně našlehaná, přimíchejte do ní opatrně mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva, podle potřeby přidejte i pár lžic vlažného mléka a vymíchejte polotekuté hladké těsto.
U TĚCHTO SE TAKÉ MOC NEZDRŽÍTE
03.
Pečicí formu vymažte tukem, podle potřeby ji můžete vysypat i hrubou moukou, a těsto do ní nalijte. Pak ji vložte do trouby a pečte asi 30 minut. Povrch upečeného těsta je krásně hladký a lesklý. Upečený korpus dejte zchladnout.
04.
Mezitím si nachystejte jahody. Ty pokrájejte na menší kousky (podle jejich velikosti poloviny nebo čtvrtiny) a obalte je v krupicovém cukru.
05.
Zchladlý, ale stále vlažný korpus prokrojte, spodní polovinu namažte máslem a narovnejte na něj pocukrované jahody.
06.
Pak ho opět přikryjte horní polovinou, ozdobte jahodami a vložte ještě asi na 10 minut do chladnoucí trouby, aby jahody pustily do korpusu šťávu. Můžete podávat, vlažný je vážně dokonalý!
Vyzkoušet můžete některý ze tří jahodových dezertů od šéfcukráře nebo snadnou roládu, které se jen těžko odolává.