Článek
Postup
01.
Kližku očistěte, nakrájejte na drobné kostičky, na sádle zpěňte cibuli a papriku, přidejte maso. Nechte pár vteřin jen zpěnit, jako jsem to udělala já, dá jídlu skvělou barvu. Maso nejprve orestujte a pak zalijte vodou a nechte pod pokličkou dusit.
02.
Mezitím si připravte vývar z kostí a zeleniny. Naštěstí tady není třeba řešit zakalenost vývaru – stejně se totiž zahušťuje jíškou, kterou si připravíte zvlášť na pánvi. Místo loje se dnes používá na jíšku slunečnicový olej nebo máslo. Než ji připravíte, bude zelenina skoro měkká. Stáhněte pod ní plamen, aby voda neklokotala, a metlou do polévky vmíchejte zchladlou jíšku, aby neudělala hrudky. Následně polévku jen sceďte, do hrnce vhoďte kostičky brambor a připravte osmažený chléb.
03.
Plátky chleba nakrájte na kostičky (přece jen se jedí lépe než nudličky), vhoďte je do pánve s rozpáleným sádlem a za občasného míchání je smažte celkem asi 10 minut. Kostičky pak jsou krásně zlaté a křupavé. Po dovaření brambor jen přimíchejte měkké maso, vše promíchejte a dosolte. Může se podávat! Skvělá víkendová večeře, která zabere takových 50–60 minut.