Článek
Postup
01.
Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky a z obou stran opečte na polovině másla. Vyndejte a na výpeku nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
02.
Do hrnce k cibuli vraťte maso, osolte a zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené. Vařte asi hodinu do změknutí – čas záleží na kvalitě masa, které používáte.
03.
Mezitím si připravte omáčku: zbylé máslo rozehřejte, zasypte moukou a za stálého míchání ji lehce opečte dozlatova (nesmí zhnědnout!).
04.
Zalijte mlékem, osolte a přidejte nakrájený kopr.
05.
Povařte asi 10 minut do zhoustnutí, okyselte citronem, oslaďte, přilijte smetanu a podle chuti dosolte.
06.
Maso podávejte přelité omáčkou a doplněné houskovým knedlíkem.