Hlavní obsah
2,8
(81)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Cukety v posledních letech zažívají velkou renesanci. A je jasné, proč: zelenina je to velmi všestranná, levná a chutná. Zkuste s námi tyhle placky, budete nadšení, jak báječně chutnají!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Těsto
  • 1 kg cukety
  • 1 špetka soli
  • 2 ks vejce
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 g hladké mouky
Obalení a smažení
  • 50 g hladké mouky
  • 1 dl oleje
K podávání
  • 450 g nových brambor
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Cukety se pokuste vybrat spíše větší, menší bývají hodně vodnaté, a to je v tomto případě spíše nežádoucí. Obě cukety oškrábejte a nastrouhejte je nahrubo. Pak je nechte chvíli odstát, aby z nich vytekla případná nadbytečná voda – a podle potřeby je samozřejmě vyždímejte. Ovesné vločky zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.

02.

K vyždímaným nastrouhaným cuketám přidejte vejce, scezené ovesné vločky, hladkou mouku a trochu soli a vše promíchejte. Hotové těsto nechte ještě chvíli odstát a v případě, že moc zřídlo, přidejte ještě trochu ovesných vloček, tentokrát už předem nemáčených, aby do sebe natáhly přebytečnou vodu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Z těsta tvořte placičky, které obalte v hladké mouce a z obou stran lehce osmažte na rostlinném oleji. Podávejte s vařenými bramborami, které jste promíchali s trochou nasekané pažitky.

Související témata:

Načítám