Článek
Postup
01.
Cukety se pokuste vybrat spíše větší, menší bývají hodně vodnaté, a to je v tomto případě spíše nežádoucí. Obě cukety oškrábejte a nastrouhejte je nahrubo. Pak je nechte chvíli odstát, aby z nich vytekla případná nadbytečná voda – a podle potřeby je samozřejmě vyždímejte. Ovesné vločky zalijte horkou vodou a nechte je nabobtnat.
02.
K vyždímaným nastrouhaným cuketám přidejte vejce, scezené ovesné vločky, hladkou mouku a trochu soli a vše promíchejte. Hotové těsto nechte ještě chvíli odstát a v případě, že moc zřídlo, přidejte ještě trochu ovesných vloček, tentokrát už předem nemáčených, aby do sebe natáhly přebytečnou vodu.
03.
Z těsta tvořte placičky, které obalte v hladké mouce a z obou stran lehce osmažte na rostlinném oleji. Podávejte s vařenými bramborami, které jste promíchali s trochou nasekané pažitky.